trešdiena, 2017. gada 14. jūnijs

Igaunija - ceļojums un ēdieni

Populārākie Igauņu tradicionālie ēdieni ir dažādi zivju izstrādājumi, kas izskaidrojams ar to, ka Igaunijai pieder liela daļā no Baltijas Jūras. Zivju zupa ir iecienīta Igauņu vidū un tā tiek gatavota no kāpostiem un vārītas līdakas. Mazākas zivis mēdz samalt un samaisīt ar speķa gabaliņiem, kas vēlāk tiek pārkaisīti ar dillēm. Auksto galdu parasti veido rupjmaize, marinētas siļķes ar krējumu un aukstiem kartupeļiem, piens, paniņas, kāda aukstā gaļa vai vārīts šķiņķis, vārītas olas un kama. Kama ir īpašs ēdiens, kas sastāv no brūnganiem miltiem, kas iegūti no zirņiem, pupām, rudziem, miežiem un auzām.

Vairāk par Igauniju http://www.nesteakcija.lv/2017/02/kur-celot-baltija.html



Neskatoties uz to, ka Igaunijā pus gadu ir vēss un nepatīkams laiks, otrs pus gads ir ļoti saulains un lielisks priekš tūristiem, lai varētu izbaudīt visus labumus, ko šī valsts piedāvā. Ja ceļojumu plānojat pats, tad apsveriet iespēju iegādāties ceļojuma apdrošināšanu. Ja ceļojums tiek pirkts, izmantojot kādu no ceļojuma aģentūru pakalpojumiem, tad visdrīzāk apdrošināšana ir iekļauta cenā.

Galvenais pašam par to kārtīgi pārliecināties, jo ne visas ceļojumu kompānijas to nodrošina. Jebkurā gadījumā svešā valstī ir jābūt uzmanīgiem. Svarīgākās mantas nedrīkst izlaist no redzes loka. Drošāk ceļot ir kompānijā, tāpēc ir ieteicams izvēlēties sev kādu tuvu draugu vai paziņas, kuras arī labprāt dotos ceļojumā. Tādā veidā Jums būs iespēja mazāk uztraukties par to kas notiek apkārt un vairāk baudīt ceļojumu. Igaunija ir ļoti skaista valsts ar brīnišķīgiem dabas skatiem, tāpēc nepavadi visu laiku pilsētā.