ceturtdiena, 2016. gada 18. augusts

Kredīts pavasara ceļojumam

Kad sācies siltāks laiks, ziemas nosaldētais prāts un jutekļi atlaižas Latvijas saulītē kā saldējums. Tūlīt arī klāt domas par atpūtu – tās var būt no pavasarīga izbrauciena zaļumos tepat, uz dzimtenes ārēm, līdz lidojumam uz kādu no iecienītiem vai, gluži pretēji, aizmirstiem galamērķiem, lai atklātu to, kas pasaulei vēl nav zināms.

Ceļojuma izmaksas, atkarībā no tā iedabas, protams, ir ļoti dažādas. Ceļojumam uz Vidzemi daudz naudas nevajag. Ja vien neesi izdomājis pārsteigt meiteni vai savu puisi ar brīvdienām vienā no daudzajām Latvijas muižām, kas, pamazām atdzimstot, sāk piedāvāt arī SPA atpūtu (Liepupes muiža - šeit), tad izmaksas ir vien vilciena biļete un kāds lieks eiro kafijai un saldējumam. Arī šāds atpūtas brauciens var būt pārmaiņa darba piesātinātajā ikdienā. Ne velti psihologi iesaka kaut nedaudz novērsties no iemītajām takām, lai gūtu jaunu spēku un enerģiju ikdienai.

Ja runājam par kredītu ceļojumam, to varētu sākt noformēt pasākumam, kam lemts būt par svarīgu dzīves pagrieziena punktu, piemēram, lai svinētu saderināšanos, vecpuišu vai vecmeitu ballīti, apaļu jubileju, kāzu gadadienu. Tomēr – lai Tevi vada paša izjūta un, ja esi ieplānojis nelielu atpūtu pēc aukstās sezonas, tad – kāpēc lai tā nebūtu pilnīga relaksācija, vienalga kur Tu to izbaudītu.
Ir daudzi aizdevēji, kuri pirmo kredītu, piemēram, izsniedz bez maksas. Tev būtu vajadzīgs zināt, kur aizņemties vislētāk (bezprocentu kredīts šajā gadījumā noderētu vislabāk) un – atbilstoši Tavai rocībai – atmaksas termiņš būtu optimāls. Parasti gan bezprocentu kredīts tiek piedāvāts uz termiņu viens mēnesis. Tas nozīmē, ja ceļojums nav iepriekš plānots, nāksies cieši savilkt jostu un domāt par ietaupījumu veidošanu nākotnē. Var arī padzīvot kādu brīdi, samazinot izdevumus (ieskaties manos rakstos Kā ietaupīt naudu, Kā ietaupīt uz pārtikas izdevumiem, Kā ietaupīt naudu uz komunālajiem maksājumiem).

Īstermiņa ātrie kredīti - risinājums neparedzētiem tēriņiem

Lai gan domājam, ka šomēnes ar algu pietiks, lai norēķinātos par visiem izdevumiem, taču negaidot var piemeklēt arī papildus tēriņi. No situācijas, kad salūzt saimniecībā tik nepieciešamā sadzīves tehnika vai ģimenes transportlīdzeklis, neviens nav pasargāts. Nonākot situācijā, kad steidzami nepieciešami papildus līdzekļi, mūs var glābt īstermiņa ātrie kredīti.