pirmdiena, 2017. gada 27. februāris

Kur ceļot Baltijā

Ja vēlies doties ceļojumā pa Baltijas valstīm, tad svarīgi ir izvēlēties pareizo gadalaiku, pretējā gadījumā šis ceļojums varētu būt mazliet neērts un diezgan vēss. Vislabākais laiks, kad doties ceļojumā pa Baltijas valstīm ir tieši vasaras laika posmā, tas būtu Jūnijs, Jūlijs, Augusts, jo šie ir trīs siltākie mēneši, kas ļaus Jums ne tikai atpūsties Latviešu atpūtas vietās, bet arī dos iespēju Jums izbaudīt skaistu atpūtu brīvā dabā. Vislabāk atpūsties pie kādas ūdens tilpnes, lai varētu pamēģināt Latviešu upju un ezeru vilinājumu, kad Jūlijā ūdens ir sasniedzis pašu siltāko temperatūru. Latvija, Lietuva un Igaunija ir ļoti populāri tūrisma galamērķi, kas tiek apmeklēti biežāk nekā vairums citas Eiropas valstis. Lietuvā ir iespējams doties uz Delfināriju, kas patīk visiem tūristiem, jo delfīnu šovs dzīvē ne tikai ļaus Tev ar acīm vērot dažādus trikus, ko šie dzīvnieki izpilda, bet arī dos iespēju mazliet samitrināties, jo pirmās rindas vienmēr tiek pie ūdens šļakatām.

Ceļojumā pa Baltijas valstīm Lietuvā ir svarīgi apmeklēt krusta kalnu, jo tā ir vieta, kur pat vasarā tūristi jūt vēsu atmosfēru. Krusta kalnā ik gadu tiek nolikti arvien vairāk jauni krusti un arī tūristiem ir iespēja atstāt savu krustu. No ēdieniem Lietuvā noteikti jāpamēģina slavenos cepelīnus. Braucot tālāk pa Baltijas valstīm, nākamajā iebrauksiet Latvijā un ja robežpunktu palaidīsiet garām, tad noteikti jutīsiet, kad esat Latvijā. Tā ir ļoti skaista valsts ar brīnišķīgiem dabas skatiem. Populārs galamērķis tūristiem ir tieši Vecrīga, jo Latvijas Galvaspilsētā Rīgā, ir neliels rajons, kas ir saglabājies no sākot no 16. gs., bet vairums ēkas tika celtas 18. gs. sākumā. Latvija ir bagāta valsts, jo tā spēj nodrošināt eksportu ar šprotu zvejošanu, kas arī ir viens no lielākajiem eksporta produktiem Latvijā. Runājot par ēdiena izvēli Latvijā, tūristiem noteikti jāpamēģina Laimas šokolādi, cūkas gaļu ar speķi, kartupeļi ar zirņu mērci un pienā mērcētas sālītas siļķes. Šie ir ļoti populāri un tradicionāli Latviešu ēdieni, kurus noteikti būtu jānobauda visiem tūristiem, kas ceļojot pa Baltijas valstīm dodas caur Latviju.

Tālāk aiz Latvijas atrodas Igaunija, kas ir viena no trim Baltijas valstīm un ir Ziemeļeiropā. Igauniju veido tās kontinentālā daļa un Monzunda arhipelāgs Baltijas jūrā. Kopš 13. gadsimta igauņu apdzīvotā zeme bija dāņu, vācu, zviedru un krievu pakļautībā. Vēsturiski un arī kultūras ziņā Igaunijai vienmēr ir bijusi cieša saikne ne tikai ar Baltijas valstīm, bet arī ar Ziemeļvalstīm. Igauņu tradicionālie ēdieni ir mazliet līdzīgi Latviešu un Lietuviešu, taču ar Ziemeļvalstu un Vācu piedevu. No vietējo iedzīvotāju viedokļa vistradicionālākais ēdiens ir tieši ķilavas. Ķilavas ir ļoti populāras un iecienītas tieši vietējo iedzīvotāju vidū. Parasti tiek pasniegtas kopā ar maigu ēdienu un sīpolu ripiņām. Populārs Igauņu ēdiens ir kama, kas ir somu un igauņu tradicionāls ēdiens. Tas ir gatavots no grauzdētiem rudzu, kviešu un miežu graudiem un sausajiem zirņiem. Sākotnēji šo maisījumu ēda kopā ar cūku taukiem un izmantoja kā uzkodu. Latvija, Lietuva un Igaunija ir mazas valstis, taču pietiekoši vilinošas tūristu acīm. Tiem, kas plāno doties ceļojumā pa Baltijas valstīm, nav jāuztraucas par dzīvošanu izmaksām, jo cenas šajās valstīs ir ļoti diezgan zemas, līdz ar to ceļojuma izmaksas arī nebūt nav tik lielas.