ceturtdiena, 2016. gada 1. septembris

Neregulārie izdevumi

Neregulārie izdevumi mēdz būt daudz un dažādi. Tomēr tos var iedalīt divās lielās grupās. Obligātie neregulārie izdevumi un ikdienas izdevumi. Par obligātajiem neregulārajiem izdevumiem varētu uzskatīt visas tās problēmas, kuras rodas negaidot un ir obligāti jāatrisina pēc iespējas ātrāk.
Piemēram kāda no sadzīves iekārtām saplīst un garantija jau ir beigusies. Tas nozīmē, ka būs obligāti izdevumi par šīs iekārtas remontu vai jaunas sadzīves iekārtas iegādi. Pie obligāto neregulāro izdevumu kategorijas ir visi sociālie izdevumi, mācību līdzekļu iegāde, ārstniecības izdevumi, automašīnas remonts vai tehniskā apskate, kuras laikā ir jānomaksā gada ekspluatācijas nodoklis vai tamlīdzīgi.

Ikdienas neregulārie izdevumi

Ikdienas neregulārie izdevumi ir tie izdevumi, no kuriem ir iespējams arī atteikties. Piemēram frizieris var pagaidīt vēl vienu nedēļu vai ceļojums uz kādu citu valsti var pagaidīt vēl vienu gadu un tamlīdzīgi. Parasti, kad rodas neregulāru izdevumu situācijas, daudzi meklē risinājumu pie ātrajiem kredītiem vai citiem aizdevējiem. Tomēr vislabākais ko var darīt ir vienkārši pamazām iekrāt naudu un ar laiku pašam būt spējīgam tikt ārā no visiem izdevumiem tad, kad tas ir nepieciešams. Protams vienmēr ir arī ģimene un draugi, no kuriem ir iespējams aizņemties naudu. Tajos brīžos, kad nav citu variantu, tad gan ir jādomā par aizdevuma ņemšanu. Taču pēdējais ko jāņem vērā, pirms saistību veidošanas ar aizdevējiem ir tas, kurā grupā šie neregulārie izdevumi ietilpst? Obligāto neregulāro izdevumu vai tomēr ikdienas izdevumu grupā? Ja atbilde ir skaidra, ka šis neregulārais izdevums ir obligāts, tad aizņemties nebūt nav slikti, jo tas vienkārši ir nepieciešams. Tomēr, ja tas nav obligātais neregulārais izdevums, tad varbūt jāapsver mazliet pagaidīt, līdz būs pašam savi naudas līdzekļi, lai varētu piemēram doties tajā ilgi gaidītajā ceļojumā.