svētdiena, 2013. gada 26. maijs

Lietas, kas jāzina interneta lietotājiem

Ātrgaitas pārraidi parasti izmanto, lai atsauktos uz interneta pieslēgumu, kas izmanto kabeļu modemus vai DSL, un ir ātrāks nekā iezvanpieeja. Gadiem "platjosla" ir minēta kā augstāka ātruma savienojums, bet faktiskais ātruma slieksnis ir atšķirīgs. Līdz ar ciparu abonentu līnijas tehnoloģiju, kabeļu modemi tika ieviesti attīstītajās valstīs. Pirms DSL un kabeļu modemiem, interneta pieslēgums izmantoja lēno iezvanpieejas metodi publiskā komutējamā telefonu tīklā. Lietotāji vienā apkārtnē dala pieejamo joslas platumu, ko sniedz viena kabeļu līnija. Tādēļ, savienojuma ātrums var mainīties atkarībā no tā, cik daudz cilvēku vienlaicīgi izmanto šo pakalpojumu. Šeit palīgā nāk platjoslas internets, jo, izmantojot šos kabeļus, informāciju, kas pieejama internetā, var iegūt ļoti ātri un bez liekām problēmām. Platjoslas tehnoloģija var atbalstīt plašu frekvenču diapazonu.

Platjosla kopumā attiecas uz datu pārraidi, kur vairākas datu vienības tiek nosūtītas vienlaicīgi, lai palielinātu faktisko pārraides ātrumu. Tīkla inženierijā šis termins tiek lietots, lai apzīmētu metodes, kur diviem vai vairākiem signāliem ir kopīgs medijs. Dažādas DSL pakalpojumu formas ir platjoslas tādā ziņā, ka digitālā informācija tiek nosūtīta pa vienu kanālu un balss pa citu kanālu dalot vienu vadu pāri. Daži no mums dzīvo tālu prom, kur piekļūt DSL pieslēgumam var nebūt iespējams. Platjoslas interneta pieslēgums kļūst svarīgs šajā kontekstā. Pāris gadus atpakaļ, platjoslas interneta izmaksas bija diezgan augstas. Tomēr scenārijs ir radikāli mainījies, un tagad šis interneta pieslēguma veids ir pieejams par ļoti zemām cenām. Un, platjoslas internetam ir vairākas priekšrocības. Interneta pieslēgums ir ātrāks.

Lietotāji varētu būt vairāk nekā apmierināti ar ātrāku lejupielādi, kā arī vieglu un ātru augšupielādi. Var secināt, ka daudzos pasaules reģionos un dažādās cilvēku grupās, lēna lejupielāde no iezvanpieejas savienojuma ir pagātne. Daudzi lietotāji faktiski izmanto platjoslas internetu, baudot filmas vai televīzijas pārraides, iegūstot jaunāko informāciju par sportu un ziņām, vai klausoties jaunāko mūziku.