otrdiena, 2016. gada 30. augusts

Kā atteikties no nevajadzīgiem pirkumiem?

Aizvien biežāk mums tiek piedāvātas preces un pakalpojumi, bez kuriem mēs varam ļoti labi iztikt. Tāpat aizvien biežāk mums sāk zvanīt nepazīstami cilvēki, kuri laipnā balsī cenšas mūs uzrunāt piedāvājot pāriet pie cita operatora vai vienkārši, kaut ko nopirkt, ja to dara profesionālis tad viņš visticamāk tev „paskalos” smadzenes un pastāv pat liels risks, ka tu viņa piedāvāto preci tik tiešām varētu nopirkt, lai gan patiesībā tā Tev nemaz nav vajadzīga.

Veidi kā ietaupīt un atteikties no nevajadzīgiem pirkumiem tik tiešām ir daudz, taču viss slēpjas mūsu galvā, tāpēc lai Tu tiešām sāktu ieekonomēt naudu uz nevajadzīgām lietām – ir jāsaprot, ka Tev pietiek ar esošo un nevajag izdot naudu sīkumiem, kas tik tiešām tev nebūt nebūs vajadzīgi. Pirmais veids kā vari sākt ekonomēt savu naudu priekš nevajadzīgiem krāmiem – ir laiku sākt plānot savus izdevumus, un tieši tad, kad ceļā sastapsies ar vilinošiem piedāvājumiem, Tu zināsi, ka nauda lietām, kas tev nav vajadzīgas, vienkārši nebūs atvēlēta. Nākamais solis ir pavisam vienkāršs, ja tomēr vēlies iegādāties preci, apzinies visus riska faktorus, lai beigu beigās tu neiegādātos kaķi maisā. Mūsdienās liels pluss ir tāds, ka esošo preci var salīdzināt ar citām speciāli izveidotos interneta portālos, tas tev sniegs iespēju, ne tikai redzēt, kur preci iespējams nopirkt lētāk, bet arī palīdzēs saprast, kādas ir konkrētās preces atsauksmes.

Ja Tev zvana kārtējais operatora pārstāvis, vai vienkārši cilvēks, kas vēlas tev piedāvāt konkrētu preci – necenties viņam izpatikt ar savu laipnību, ja tev tas nav vajadzīgs, tad laipnības pēc tev nav jāsaka jā. Galvenais ir konkrētums, ja prece tev nav vajadzīga, tad tā arī pasaki. Bet, ja tomēr tevi prece vai konkrētais piedāvājums ir ieinteresējis, tad vienkārši palūdz, lai šis cilvēks Tev atkārtoti uzzvana, piemēram pēc vienas nedēļas, pa šo laika brīdi Tev būs pietiekami daudz izdevības, lai noskaidrotu vai tiešām piedāvātā prece vai pakalpojums Tev ir vajadzīgs, tāpat Tu noteikti varēsi uzzināt piedāvās preces vai pakalpojumu cenu internetā – salīdzini tās un tieši tad Tev būs priekšstats par to, vai piedāvātais pakalpojums Tev būs izdevīgs.