ceturtdiena, 2016. gada 16. jūnijs

Kā iegādāties auto līzingā?



Pērkot automašīnu, izmantojot auto līzingu, bieži vien tiek pacelts jautājums par automašīnas apdrošināšanu. Vai ir obligāti nepieciešama KASKO apdrošināšana, vai tomēr pietiek tikai ar OCTA.

Tas ir jautājums uz, kuru precīzāk Jums varēs atbildēt Jūsu izvēlētā auto līzinga kompānija, ar kuru Jūs plānojat sadarboties. Tomēr lielākā daļa auto līzingu kompānijas pieļauj to, ka automašīna tiek apdrošināta ar OCTA apdrošināšanu, kas ir krietni vien lētāka par KASKO.

Tieši tāpēc ir svarīgi, kārtīgi izvēlēties savu līzinga kompāniju, ievācot visu nepieciešamo informāciju pirms līzinga noformēšanas, jo var gadīties, ka neparedzētu izdevumu dēļ, Jums var rasties problēmas ar līzinga maksājumiem, kā rezultātā pastāv iespēja zaudēt automašīnu. Neskatoties uz auto līzinga vieglo pieejamību, ir svarīgi izvērtēt savas iespējas un nepieciešamību pēc automašīnas. Ar to, ka automašīna tiek iegādāta, izdevumi nebeidzās, jo auto uzturēšana izmaksā paprāvu naudas summu, kas ir atkarīga no tā, kādas klases un kāda gada auto Jūs būsiet iegādājies.

Ir jārēķinās ar papildus auto apkopju, apdrošināšanas, degvielas, mazgāšanas un iespējams remonta izdevumiem. Tieši tāpēc ir svarīgi iegādāties automašīnu un atlikt mazliet naudas rezervei, lai nesanāk tā, ka automašīna ir iegādāta, bet degvielai, lai pārvietotos, nepietiek.