pirmdiena, 2016. gada 27. jūnijs

Veidi, kā stabilizēt savu finanšu situāciju, pirms aizņemties

Sekojošie finanšu situācijas stabilizēšanas veidi jāievēro kā vienots kopums, lai nodrošinātu maksimāli efektīvu aizņemšanos internetā.

1. Līgums ar darba devēju

Ja Tu vēl neesi tiktāl nostabilizējies savā darbavietā, lai ar Tevi būtu parakstīts vismaz līgums par pārbaudes laiku (kurā NAV ietvertas darba devēja tiesības Tevi par kādu pārkāpumu atlaist pirms termiņa beigām) vai, labāk, pastāvīgs līgums, tas jānokārto, pirms sāc domāt par kredīta atmaksu. Jo – kā gan Tu atmaksāsi aizņēmumu, ja Tavs darbadevējs ir tiesīgs Tevi jebkurā brīdī atbrīvot – gadījumā, ja jūsu darba attiecības nav motivētas ar rakstisku vienošanos? Iespējams, pie aizdevēja (ja tas iespējams) jāpārbauda arī Tava darbadevēja kredītvēsture vai (Valsts ieņēmumu dienestā) tā nodokļu nomaksa, kas ir publiski pieejama informācija un var liecināt par nopietniem šķēršļiem vai, gluži otrādi, nomierināt Tavu prātu sakarā ar darba devēja solījumiem algas ziņā.

2. Papildus ienākumi

Nav slikti, ja kāroto lietu vai pakalpojumu vari atļauties, neprātojot par jostas savilkšanu. Ja esi studiju kredīta meklētājs, Tu varētu arī pameklēt papildus darbiņus, kas dotu Tev iespēju arī līdz oficiālajam kredīta atmaksas sākumam (parasti - kad būsi stājies darbā) sākt šo to iekrāt vai jau atdot parādu (atkarībā no līguma ar aizdevēju). Tāpat, ja vēlies doties ceļojumā, varbūt vari pastrādāt virsstundas. Jāņem vērā, vai papildus darbs ir saskaņojams ar Tavu darba devēju, ģimeni, ja esi ģimenes cilvēks, un Tavu veselības stāvokli. Jo nevienam, un Tev vismazāk, negribētos, lai Tu pārstrādājoties sanaidojies ar ģimeni, vai iegūsti kādu kaiti, kas liegtu Tev izmantot nopelnīto paredzētajam mērķim.

3. Nākotnes plāns

Un visbeidzot – Tev jebkurā gadījumā nepieciešams nākotnes plāns. Cilvēks ir tāda radība, kam nekad nepietiek ar jau sasniegto. Tu to vari redzēt ikvienā dzīves situācijā – gan savā ģimenē (domājams, arī Taviem tuviniekiem gribas dzīvot labāk), gan politikā (ar nelielu sarkasmu saprotama tēma), gan uzņēmējdarbībā. Bieži nākotni iespējams uzlabot tieši ar kredītu palīdzību. Taču par to, kā tieši notiks Tavas nākotnes izaugsme, ir jāsapņo un sapņi jārealizē.