piektdiena, 2011. gada 4. februāris

Optiskais interneta pieslēgums Latvijā

Optiskā interneta lietotāji šobrīd var abonēt 20 Mbit/s, 50 Mbit/s, 100 Mbit/s un 200 Mbit/s ātru interneta pieslēgumu, kas klientam ļauj izvēlēties savām un ģimenes vajadzībām un interneta lietošanas paradumiem piemērotāko pieslēguma veidu. Novembra sākumā Lattelecom optiskajā tīklā palielināja interneta ātrumu līdz pat 500 Mbit/s kas ir lielākais interneta ātrums, kāds līdz šim privātpersonām piedāvāts Latvijā un Eiropā.

Lattelecom ir vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kas piedāvā integrētus elektronisko sakaru un IT pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. Lattelecom nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Lattelecom grupu veido pieci uzņēmumi: Lattelecom, Lattelecom Technology, Lattelecom BPO, Citrus Solutions un Baltijas Datoru Akadēmija.


Šobrīd optiskais internets ir pieejams Rīgā (Ziepniekkalnā, Pļavniekos, Purvciemā, Ķengaragā, Zolitūdē), Jelgavā, Ogrē, Rēzeknē, Aizkrauklē, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī un citur.
Ar signāla pārveidotājiem un sadalītājiem optiskajam tīklam var pieslēgt vairākus datorus, televizorus un telefonu, neticamā ātrumā pārraidot un saņemot datus, vienlaicīgi izmantojot interaktīvās televīzijas pakalpojumus un skatīties HD televīzijas kanālus.


Ātrgaitas optiskais pieslēgums ļaus tā lietotājiem kvalitatīvi izmantot Lattelecom piedāvātos pakalpojumus – internetu, tālruņa sarunas un Lattelecom Televīziju. Šāds pieslēgums sniegs iespēju iedzīvotājiem lietot arī pakalpojumus, pie kuru attīstības Lattelecom strādā, piemēram, skatīties augstas izšķirtspējas televīzijas kanālus (high definition television jeb HDTV).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru