ceturtdiena, 2016. gada 17. marts

Vai vajadzētu aizdot naudu draugiem?

Jautājums par to vai aizdot naudu draugiem ir bijis aktuāls jau no seniem laikiem, tas ir pamatojams ar to, ka finansiālas saistības ar saviem tuviniekiem nereti var sabojāt savstarpējās attiecības vai tās pasliktināt. Aizdodot naudu draugiem ir jāņem vērā daži fakti, kas var pasliktināt jūsu attiecības ar draugu nākotnē. Viens no galvenajiem likumiem, ko būtu jāievēro, ir tas, ka nekad nevajag aizdot draugam vairāk naudu, nekā jūs pats varat atļauties. Vienkārši, ja draugam radīsies problēmas ar naudas atmaksu, jūs šo naudu ļoti gaidīsiet, tad tas var nopietni sabojāt jūsu attiecības, iespējams, ka pazaudēsiet draugu uz visiem laikiem.

Pirms naudas aizdošanas savam draugam, būtu jāizvērtē to, kāds šis cilvēks ir. Ja draugam ir nepieciešama nauda, lai segtu citas parādu saistības, tad tas liecina par to, ka viņam jau ir iepriekšēja pieredze ar aizdevumu ņemšanu un problēmas ar tā atmaksu. Tas nozīmē, ka šādam draugam noteikti nevajadzētu aizdot naudu. Vienīgais gadījums, kad vajadzētu aizdot naudu šim draugam, ir tad, ja viņam draud nopietnas nepatikšanas un šī nauda, kuru jūs viņam aizdosiet jums finansiāli neko nenozīmē. Šādā situācijā biezi vien nonāk cilvēki, kuri ir labos draugos ar tādiem cilvēkiem, kuriem patīk dzīvot uz parāda.

Protams, ka tas nav nekas slikts, vienkārši tāda ir šī cilvēka daba. Tieši tāpēc ir svarīgi radināt sevi pie tā, ka jūs nekad nedzīvosiet uz citu rēķina un dzīvē nekas nenāk par brīvu. Ja jūs kaut ko vēlaties, tad ir jādara viss iespējamais, lai to sasniegtu.