trešdiena, 2016. gada 27. aprīlis

Auto uzturēšanas izmaksas

Auto uzturēšanas izmaksas nebeidzas ar to vien, ka ir nepieciešams ieliet degvielu, lai kaut kur aizbrauktu un nomainītu motora eļļu. Auto uzturēšanas izmaksas ir atkarīgas no tā, kāda automašīnā jums pieder. Pastāv uzskats, ka jo vecāka mašīnā, jo lētāka būs uzturēšana, taču arī šis uzskats ir maldīgs, jo lielākā daļa lietotās automašīnas prasīs lielāku investīciju remontam. Tas parasti ir novērojams automašīnām vecākām par 5 gadiem. Tomēr, ja jūsu budžets ir ierobežots, un vēlaties iegādāties jaunu auto, tad mūsdienās tas ir krietni vien vieglāk, jo tagad pastāv dažādi līzingi, kas piedāvā tev aizdot naudu, bez pirmās iemaksas, bez nekādiem oficiāliem ienākumiem, pavisam vienkārši ieķīlājot auto, kuru jūs esat noskatījis pirkšanai.

Izvēloties pirkt, lietotu automašīnu, vislabāk būtu skatīties tādu auto, kas ir ap 2000. gadu ražots, jo tad šīs automašīnas remonta izmaksas būs krietni vien zemākas, nekā 2005. gadā ražotām vai jaunāku izlaiduma gadu automašīnām.

Pirmkārt, vecākām automašīnām ir brīvāk pieejamas rezerves daļas un otrkārt nav tik daudz elektronikas, kas parasti sadārdzina automašīnas remonta izmaksas. Par automašīnas uzturēšanas izmaksām. Iegādājoties savu pirmo automašīnu ir jārēķinās ar samērā dārgu apdrošināšanas maksu, tas ir tāpēc, ka pirmos divus gadus pēc vadītāja apliecības nokārtošanas, tu esi riska kategorijā.
Varbūt starppilsētu autobuss un sabiedriskais transports pilsētā nav tik komfortabls, taču automašīnas izmaksas kopā ir krietni vien lielākas. Un, ja tev šķiet, ka sabiedriskais transports ir pārāk dārgs, atceries, ka šajā rakstā nekas nav minēts par degvielas izmaksām.